CASE: Senior Key Account

Multimarket search:

Senior Key Account – International Horeca/ Food service

Industri:

Seafood produktion

Virksomheden:

Dansk, kapitalfondsejet fødevarevirksomhed med produktion i Tyskland. +450 ansatte af forskellig nationalitet, +1,5 mia. omsætning og eksport til 40 markeder af high quality og premium produkter indenfor kategorien, til wholesaler, industry, foodservice/ horeca og retail.

Udfordringen:

Stor volatilitet i råvarepriser og tilgængelig, benhård international konkurrence og vanskelig transparens på de store tenders, gør branchekendskab til en afgørende faktor for succes.

Lille kendskabsgrad internationalt, dog solidt fodfæste som PL-aktør hos en anerkendt kundeportefølje af industri aktører. Man ønsker en kandidat med solid branche erfaring og et moderne mind-set ift. branchen – der kan være præget af en vis ”old school” tilgang.

Kriterier:

Branche/- og markedskendskab på kategori niveau. Solid track record fra kolleger i branchen – alternativt en kandidat med solid erfaring som category manager eller fra en chief buyer/strategic purchaser rolle, hos en større international retailer/ wholeseller. Evnen til at udarbejde en solid strategi for egen indsats og fungere som selvstændig ”business manager” for segmentet.

Baseret i mellem/- eller Sydeuropa.

Løsning:

Med et indgående kendskab til seafood branchen i Norden og mellem Europa blev markederne Spanien, Frankrig, Tyskland og Polen udvalgt som relevante search markeder. En longlist på +100 profiler bliver etableret og henover 3 måneder bliver forskellige kandidatprofiler interviewet og præsenteret, dels via Skype og dels på fysiske møder med opdraggiver. Undervejs i processen oplever vi en vis usikkerhed blandt kandidaterne, mod at skifte noget godt og velfungerende ud med noget nyt og ukendt. Der er desuden profiler som trækker sig, fra processen, lige før en kontraktunderskrivelse. Dette gør selvsagt processen ekstra lang og longlisten udvides løbende. Efter ca. 5 ½ mdr. kommer vi i mål med en ansættelse og lander en solid kandidat med stor kategori erfaring, ønsket om at vende tilbage til ”den anden side af bordet” og for hvilken såvel, branchen, virksomheden, opgaven og den personlige pakke i form af geografi er et perfekt match.