CASE: Country Manager

Executive search:

Country Manager DK

Industri:

Building & Construction

Virksomheden:

Nordisk koncern med 1500 ansatte i 4 lande, 12 business units og +3 mia. omsætning

Opgaven og udfordringen i rollen:

Turn around på mangeårig forretning med utidssvarende produktions/- og lager set-up. Skabe lønsomhed gennem optimering af produktions, lager og logistik set-up samt forbedre samhandelsaftaler gennem ændrede salgs/-og rabat strukturer. Stor change-management opgave.

En meget selvstændig rolle i en nordisk matrix organisation hvorfor kandidaten skulle være et godt match for såvel den lokale kultur men også op mod de øvrige ansvarlige i koncernen og de andre country managers.

Kriterier:

Robust kommerciel profil, og stor erfaring med komplekse turn-around opgaver i produktionsvirksomheder indenfor branchen.

Eksekvering:

Via målrettet research og tidligere løste opgaver i branchen etableres en longlist på +40 relevante, men passive kandidater. De kontaktes og screenes for interesse, kompetencer og personlig motivation for opgaven.

Over en periode på 3 mdr., og baseret på interviews/- og personligheds analyser samt kognitive tests, blev long-listen bearbejdet ned til tre kandidater der møder CEO, bestyrelsesformand og HR fra den potentielle nye arbejdsgiver. Via de case-baserede præsentationsmøder, bliver kandidatfeltet reduceret fra tre til to, og i sidste ende vælger opdraggiver at tilbyde stillingen til den ene som accepterer.